Leden

Jansje Ribbink 5 Jansje Konink

Ik ben in 1946 in Beekbergen geboren en ik woon er nog steeds met heel veel plezier. Op mijn 17de begon ik al met toneelspelen bij de toneelclub van Het Spelderholt, waar ik toen werkte. Na een aantal jaren niet gespeeld te hebben (trouwen, kinderen) werd in 1974 Het Beekbergens Toneel weer opgericht en ben ik daar lid geworden. Ik speel met heel veel plezier en lol de verschillende rollen, het liefst toch wel in het dialect. In 1995 heb ik de voorzittershamer van Herman Bredewold overgenomen en ik vond het fijn deze taak te vervullen. Onlangs heeft Agnes (Geradts) deze taak na 30 jaar van mij overgenomen. We hebben een geweldig stel mensen! Ik hoop dat ik nog lang een rol mag spelen voor het HBT of op een andere manier wat kan betekenen voor deze fijne club!

Gerda de Groot 2 Gerda de Groot

Ik ben in 1972 in Beekbergen komen wonen en om de Beekbergse bevolking te leren kennen en deel te nemen aan het dorpsgebeuren ben ik lid geworden van de toneelclub. Ik behoor dus ook al tot de oudjes en dit is dan ook te merken aan de rollen die je toebedeeld krijgt. Al is het ook erg leuk een bejaard dametje of een oude boerin te spelen. Ik heb 38 jaar het secretariaat gedaan en sinds kort is deze taak overgenomen door Jeroen (Jochems). Verder sport ik veel om ook lichamelijk in conditie te blijven. Ik hoop nog jaren gezond en helder van geest te blijven om samen met deze fantastische groep mensen leuke toneeluitvoeringen te geven.

Agnes Geradts 2 Agnes Geradts-Vasters

Ik ben uit het jaar 1969 en woon in Beekbergen. Naast mijn gezin, man en 4 kinderen is mijn grootste hobby toneelspelen. Het toneelspelen is me met de paplepel ingegoten, de talenten heb ik van mijn moeder. Het liefst speel ik een toneelstuk in het dialect. De oefenavonden zijn beregezellig en we hebben veel lol met elkaar. De reacties van het publiek zijn vaak goed en een zaal aan het lachen krijgen is fantastisch. Sinds november 2002 ben ik penningmeester van de vereniging en vanaf 2023 heb ik de voorzittershamer overgenomen van Jansje. Naast toneel zwem ik graag en ben ik parttime verpleegkundige op de verloskamers in Deventer.

 
Gerda vd Beld 3  Gerda van den Beld

Gerda is geboren in het jaar 1950 als zusje van (onder andere) Jansje. Ook Gerda is in 1974 lid geworden van ‘Het Beekbergens Toneel’. Ze heeft al vele leuke rollen vervult op de planken en is daarmee ook al vaak tegenspeelster geweest van haar man Tonny. Gerda is dan wel geen voorzitter zoals haar zus was, zij is de laatste jaren de voorzitter achter de schermen tijdens de oefenavonden en de uitvoering, maw zij is dan onze regisseuse ! Ze zet zich altijd voor dezelfde 100% in voor alles wat met onze toneelclub te maken heeft.

 

 Tonny vd Beld 3 Tonny van den Beld

Tonny, de man van Gerda is ook lid geworden in 1974. Hij is een jaartje ouder en geboren in 1949.

Tonny geniet van de rollen die hij mag spelen, maar vooral van de reacties uit het publiek. Niets is te gek voor Tonny om het publiek het naar de zin te maken, hij zorgt voor de extra geintjes en de verrassingen. Dit zijn echter ook voor zijn tegenspelers vaak verrassingen… Het enige wat Tonny graag nog wil: een staande ovatie!

 

 Aline vd Brink 2 Aline van den Brink

Ik ben Aline van den Brink, geboren als Aline Buitenhuis op 24 januari 1966 in Lieren.

Nu woon ik met man en kinderen, 1 zoon en 2 dochters in Apeldoorn-Zuid.

Voordat ik zelf lid werd van Het Beekbergens Toneel ging ik regelmatig naar een voorstelling kijken. Sinds 1985 ben ik zelf met veel plezier lid van HBT. Wij hebben een leuke club en de wekelijkse repetitieavonden zijn altijd heel gezellig. Het liefst speel ik een rol in het dialect.

 

 Janine Ribbink 6 Janine Ribbink

Dochter van Jansje… En dat is te zien in haar toneelspel, het zit in de familie! Janine is geboren in 1975 en in 1996 is ze lid geworden van de club. Ze speelt met veel plezier met haar moeder, tante en oom, maar ook met haar beide broers heeft ze op de planken mogen staan. Ondanks het drukke gezinsleven met (toekomstige) man en een tweeling Niek en Tess weet Janine altijd de tijd te vinden voor een avondje toneelspelen!

 
 Jeroen Jochems 2 Jeroen Jochems

Geboren 10-5-1973

Ik zit sinds juni 1999 bij het Beekbergens Toneel en ging vroeger altijd al met mijn ouders kijken in het oude dorpshuis. Het is voor mij pure ontspanning, hoewel ik zeer veel tijd nodig heb om teksten te leren. Het toneel heeft mij in zoverre als persoon geholpen dat ik vroeger erg verlegen was en niet graag op de voorgrond trad. Nu is dat precies andersom en ik geef zelfs lezingen door het hele land, waarbij ik al mijn toneelervaringen nu kan gebruiken om een boeiend verhaal te vertellen. Per 1-1-2024 ben ik secretaris van de vereniging, ik heb het stokje mogen overnemen van Gerda de Groot.

 Herman Konijnenberg 3 Herman Konijnenberg

Herman is in 2004 lid geworden van Het Beekbergens Toneel. De rollen in het dialect zijn voor deze in 1959 geboren man weggelegd. Mocht hij toch een rol in het algemeen beschaafd Nederlands moeten spelen, dan moet hij hier hard op oefenen. Oefenen bij Herman in de schuur, dat gebeurt regelmatig bij de boerderij waar Herman woont met zijn vrouw

 Jasper Buitenhuis 2 bewerkt-1 Jasper Buitenhuis

Geboren op 11 augustus 1981.

Als kleine jongen heeft hij al wat gastrolletjes mee mogen spelen bij het toneel, maar sinds 2005 is hij lid van dezelfde toneelclub als zijn vader. Met veel plezier staat Jasper op de planken en wie weet over een x aantal jaar neemt hij zijn zoons ook mee het toneel op!

 Johan Bogerman 5 Johan Bogerman

Geboren op 26 augustus 1983 te Den Bommel, getrouwd met Sandra Bogerman en vader van Isa, Fedde en Jurre.
Wat begonnen is als een geintje op een verjaardag bij de familie Buitenhuis heeft geresulteerd in een nieuwe hobby: toneel spelen! Via Jannes, zijn Jasper en ik binnen komen rollen bij het Beekbergens toneel. We begonnen in 2005 voorzichtig met allebei een avond een rol te spelen maar daarna hadden we de smaak te pakken en doen we zoveel mogelijk voorstellingen mee.
Nu al jaren lid van een leuke, levendige en bovenal gezellige toneelgroep waar ik nog jaren deelgenoot van hoop te blijven.

 Wim vd Kamp 3 Wim van de Kamp

Is geboren in 1947 en sinds 2008 lid geworden van onze club. Wim maakte eerst samen met Jannes de prachtige decors en doet dat tegenwoordig samen met Ap de Bruin. Ook zit Wim samen met zijn vrouw elke voorstelling klaar voor de kaartverkoop!

 Gratia Konink 3 Gratia Konink

Is lid sinds 1988, geboren in 1963 en is onze vaste grimeuse, wat ze met veel plezier doet. Sinds enkele jaren neemt Gratia ook de rol als regisseuse op zich om meer betrokken te zijn bij het toneelstuk. Gratia woont in Beekbergen met man en 3 kinderen.

Christa Hartgers 2 Christa Hartgers

Ik ben geboren op 28 oktober in het jaar 1986, te Lieren. 20 jaar van mijn jonge leven heb ik in Beekbergen gewoond. Het toneel is voor mijn familie geen vreemde, zo hebben mijn opa en oma nog gespeeld met een aantal leden van het HBT, bij de toneelclub van het Spelderholt.
Mijn andere opa en oma waren vroeger donateur van Het Beekbergens Toneel en daardoor was ik er al bekend mee. Sinds Jasper en Johan lid waren geworden ging ik af en toe een kijkje nemen bij de voorstellingen en zo werd ik ook enthousiast om een keer mee te spelen. In april 2010 was het dan zover, na al wat drama ervaring te hebben opgedaan op de PABO, speelde ik mijn debuut als politie agente op de bühne van de Hoge Weije.

Jacco van de Hel

Ik ben Jacco van de Hel  Geboren op 23-04-2001 en al lid sinds 11 Februari 2022. Als kleine jongen ging ik altijd met mijn Opa en Oma mee naar het HBT om te kijken naar mijn tante Aline. Later toen ik wat ouder werd werd ik al snel gevraagd om te helpen bij de bardienst en was de stap naar het mee spelen niet zo groot meer. Toen ik voor het eerst gevraagd werd voor een rol zei ik gelijk ja. Ik vind het erg gezellig met de leden van het HBT en hoop ik nog vaak mee te kunnen doen.

Annelies Geradts

Ik ben lid sinds 28 februari 2023. Tijdens mijn jeugd in het prachtige Beekbergen heb ik vanaf kleins af aan elke voorstelling van Het Beekbergens Toneel gezien. Dit komt doordat mijn moeder al jaren lid is van de vereniging. Toen ik werd gevraagd voor een rolletje hoefde ik niet lang na te denken… Als mijn moeder het kan, en ook mijn oma toneel speelt, dan kan ik het vast ook! Dat beviel goed, in een gezellige groep die ik natuurlijk al kende. Naast toneelspelen werk ik als verslaggever. Dat valt goed te combineren, want je bent zelf verantwoordelijk voor het leren van je teksten in je eigen tijd. Ik hoop dat ik nog veel voorstellingen mag spelen met de gezellige leden van het HBT!

Nikki van den Beld

Ik ben geboren op 18 juli 1997 en ben lid sinds 28 februari 2023.. Ik kom uit Lieren waar ik ook woon. Na een paar jaar te hebben gekeken bij de voorstellingen werd ik gevraagd om mee te doen wat ik nog steeds met veel plezier doe. Daarnaast werk ik als doktersassistente in een huisartsenpraktijk.

Jannes Buitenhuis 3 In memoriam : Jannes Buitenhuis

Ons oudste lid, geboren in 1942 en ook lid sinds 1974. Jannes heeft vele toneelstukken op de planken gestaan. Jannes ontwierp en bouwde, met zijn ervaringen uit de aannemerswereld, samen met de andere bouwers prachtige decors! Helaas is Jannes ons in 2022 ontvallen.